18. jun, 2016

Hundvakt

Jag har aldrig lämnat mina  hundar till någon annan än min mamma.Dem umgås väldigt mycket med henne och har gjort det sedan dem var valpar båda två.Dem ser henne som en i deras flock.

Eftersom denna ras ofta tar tid på sig att få förtroende för en person så skulle jag aldrig lämna dem till någon som jag vet att dem inte har förtroende för.Okami var svår att lämna ensam även med min mamma då han var valp och Hattai blev heller inte så glad utan talade om vad hon tyckte o det väldigt högljutt.

Jag har hört att andra som har rasen både kunnat lämna sin Csv med någon annan och dem som inte kan det.Det har hänt att hunden försökt hoppa ut från fönster när matte el husse gått el på annat sätt ta sig ut.Man kan helt klart få problem med hundvakt och mitt tips är att vänja hunden vid minst en person från valp ålder någon som både du och hunden sedan har förtroende för.Om du skaffar en Csv.

Jag skulle heller inte lämna mina hundar till ett hundpensionat el liknande jag tror dem skulle protestera vilt och kunna bli destruktiva.Denna ras finner sig inte alltid i det som andra hundar gör.

När Okami skulle kastreras lämnade jag honom till djurkliniken men kom överrens med dem om att jag skulle komma innan han vaknade upp så jag skulle finnas för han då direkt efter uppvaket o sedan fick jag sitta med honom i ett eget rum.Det finns helt klart riskt för att jag skulle få komma o hålla mina hundar sällskap om ngn utav dem blev inlagd så måste jag med bli det.; ) Sen kan ju hända att beroende på hur sjuk hunden skulle bli att den inte orkar protestera..o att det funkar på grund av det.