31. aug, 2016

Pozna -XV Meeting of CsW owners o Xlll Hokys Memorial

nDå var vi hemma från en riktig upplevelse.Och efter att ha åkt över 200 mil genom Sverige och Polen för att slutligen komma till ett möte för Ceskoslovensky Vlciak o deras ägare Hos Margo Peron kennel Peronowki.

Hundarna borde ha medalj för att dem var så duktiga inte en enda gång spydde någon utav dem.Vi tog rast /promenad ofta så dem fick se uppleva många olika platser o luckter.

Båten gick också bra dem kunde göra ifrån sig på däck och var nyfikna och ville utforska alla plan på däck ;) även det högsta.Hattai var lite orolig på hem resan då det blåste väldigt mkt...Okami bara sov o sen somande Hattai med o sov tills morgonen.

Efter en felkörning och omväg så var vi framme i Pozna.Ett fält mötte oss med bilar husvagnar och tält och massa CSW ;) o deras ägare/familjer.Det kändes som att komma hem ;)

Inte blev det sämre när två personer kom gåendes med två vargar förbi tältet dessa visade väldigt mkt underkastelse för Okami o Hattai när dem gick förbi.Dem kröp med magarna mot marken.Dessa vargar fick vi träffa på ännu nämre håll senare då deras ägare var hela tiden på mötet.

En av höjdpunkterna på mötet var lydnads tävlingen som var mkt intressant o se hur andra CsW ägare jobbar med sina hundar och se hur deras hundar är att jobba med.Det var en lättsam ton och lite skoj tävling över det hela.

Sedan fick jag möjlighet och pröva skydds träning med båda Okami och Hattai och det var väldigt intressant o se att dem båda har det i sig ...och dem började redan förstå vad det gick ut på fast det var första gången för dem.Hattai tände till efter att först varit bara frågade till situationen ;) och studsade fram mot figuranten skällandes o morrandes.Okami rörde sig inte lika mkt men han visade att han kan hålla figuranten på avstånd utan och backa.

Jag tyckte detta var en perfekt uppvärmning inför bonitation dagen efter då man testar hundens mod i liknande situation.Lärde känna mina hundar ännu lite mer genom detta...

På kvällarna var det grillning hos Margo hennes hundar gick lösa där vi satt och åt och grillade Okami o Hattai fick hälsa på ngr av hennes hundar genom staketet, en del tog in sina hundar innanför.

Margo har även en dingo och en amerkan wolfdog.Dingon var skygg men gick lös i kenneln .med dem andra hundarna.Amerikan wolfdog ( hane tror jag det var) verkade också försiktig och gick inte lös utan stod i en kennel/bur.Tyvärr blev inget bra foto på honom.

Innan man gick o la sig i tältet på kvällen så började alla hundar yla ...det var väldigt mäktigt!Likaså på morgonen när man vaknade...så skulle jag alltid vilja somna o vakna!

Okami och Hattai sov utanför tältet dem la sig i en kringla i gräset och låg så hela natten...så duktiga.Nätterna var väldigt kyliga och sen kl nio var det hett igen.Lite öken klimat över det.

Det mest spännande var bonitation sista dagen först exteriör beskrivningen och sedan mentaltestet.Hattai var mest förberedd inför detta genom all rutin hon fått från utställningar.Och den träning jag hunnit med hemma inför resan för att dem ska acceptera att bli mätta överallt på kroppen.Okami tyckte inte om att mäta magen.. hade inte just det instrument dem använde när jag tränade hemma..men det andra gick bra.Han glänste desto mer på mentaltestet.Hattai var väldigt duktig o accepterade alla moment.

Det roligaste på hela mötet var berömmet jag fick för mina hundar och att en CsW uppfödare undrade vilken metod jag tränat dem med.Överlag är man lite hårdare mot hundarna i tex polen än i Sverige.Jag är ju väldigt mjuk mot mina hundar.Men denna uppf som jag fick beröm av är också mjuk mot sina hundar och såg att jag behandlade mina hundar likadant.Och vilket kanske är ovanligt i Polen.

Ska få bonitations papper hem skickat blir spännande att läsa dem o lägger då upp resultatet.

Det finns risk för att vi kommer åka till Pozna igen ;)