4. okt, 2016

Öppenklass prov

Så har vi gjort vårt första försök i öppen klass viltspår provet.

Det var ingen bra dag för Okami han verkade inte så intresserad av spåret mer splittrad o fick hjälpa honom flera gånger för att komma mot spår slutet.Och när vi närmade oss sista biten frågade domaren om jag ändå ville göra med skott o jag sa ja då Okami är väldigt säker på skott.

Mkt riktigt gick skottet bra fast det var första gången med ett riktigt vapen och tom jag tyckte det var lite äckligt med den krutrök man fick i näsan.Skottet avfyrades ca 5 meter ifrån bara.Men därefter blev spåret intressant och han hittade klöven.Men det blev ju inte godkänt denna gång.

Träningen innan har gått bra tycker jag men Hattai är i löp just nu och tror det inverkade ska jag komma på ngn  annan faktor så är det som vanligt flock känslan.Att åka till nytt ställe och sedan skiljas från Hattai och varg mor mor som är vår chafför.Det blir alltid lite förvirring av det o i början av spåret men denna gång höll förvirringen i sig i hela spåret nästan.

Då vi gjorde anlagprovet var han en helt annan hund.Och även på kurser och klubb tävling har det funkat mkt bättre än idag.

Det kan ha varit en el  flera faktorer och man lär sig utav det också ..jag  ville dock inte flytta på datumet pga Hattais löp då vi väntat så länge på att få göra provet.Men bättre lycka nästa gång, vi ger oss inte!