26. okt, 2016

Till veterinären med Okami

Idag har vi varit hos veterinären med Okami då han har haft ett kramp anfall som höll på i ca 5 min.Då han såg ut som bambi på hal is,kunde inte gå,halv liggande på golvet och skakade i hela kroppen.Samt tuggade lite med munnen.Innan"anfallet" hade han legat och sovit.Och vi hade inte gjort något speciellt den dagen.

Efteråt var han sig själv ganska snabbt och han har inte haft ngt mer kramp anfall.När jag ringde veterinären sa dem att ett kramp anfall är som "en gång-ingen gång...dvs att det kan hända och sen aldrig mer igen.

Det som känns lite olycks bådande är att jag vet att en syster till Okami har EP och äter medecin.

Så idag tog vi blodprover och kollar att ingen sjukdom ligger bakom.Det finns ju ingen test för om hunden har epilepsi.Man utesluter först att det inte beror på något annan sjukdom el liknade hos hunden.Och avvaktar om hunden får fler anfall då går man vidare i utredningen. 

Den allmänna hälso undersökningen med kläm och känn gick bättre än förväntat då Okami har stor integritet men med munkorg och matte som höll om han gick det bra.För blodprovet fick vi ge han lugnande.Han hade aldrig accepterat och suttit så stilla som krävs för det.Han piper även vid klo klipp och när man tar fästingar ;) så han är lite känslig kille.Annars hade han väldigt låg puls sa veterinären så han var inte så stressad utan mest mkt egen vilja ;)

Nu får jag får vänta på provsvaren. och ever nu på hoppet att det bara var ett engångs anfall och att det inte är ngt allvarligt bakom.

Hattai har precis varit i höglöp och jagat Okami så pass att jag fått hålla dem skiljda bakom galler detta kan kanske ha stressat Okami....annars har vi tagit det extra lugnt på senaste och inget speciellt har hänt.