1. jan, 2017

2016/2017

Då har vi lämnat 2016 bakom oss det var ett bra och väldigt roligt år!

Hattai gjorde BPH test och testledaren tyckte att Hattai var en trygg hund o att jag hade gjort ett bra jobb med henne.Det värmde verkligen.

Det gick väldigt bra för Hattai på årets uställningar med flera BIR placeringar och en grupp 4 placering på Österbybruk Intenationella samt en Svensk vinnar titel på Stora Stockholm.

Inte nog med det så klarade Hatta anlagsprovet i viltspår!!!

Okami gjorde sitt första försök i öppenklass som är klassen efter anlagklass men hade ingen bra dag i spåret men klarade skottet med bravur och hittade iaf klöven.

Okami har tränat hantering på ringträningen inför den bonitation vi gjorde förra året.Då han skaffat sig en hel del integritet under åren och inte tränats i detta så mkt för att han inte ställs ut.I detta har han gjort framsteg och det känns skönt då det även underlättar inte minst för hunden att tex känna mera lugn hos veterinären el liknande situationer.

Båda hundar deltog och gjorde sitt bästa på både Hundlöpet och Velamsunddraget!Som är höjdpunkter under året.

Sist men inte minst var vi på Csv möte i polen och där gjorde vi bonitation med båda hundar en speciell rasbeskriving och test bara för Csv.Jag har fått resultatet själva bonitations koden men ännu inte ngr papper ...skriver mer när vi fått dem.

Tyvärr blev det inget KM i viltspår i år då då det inte blev ngn tävling i år.Annars hade vi varit med.

Planer för 2017 att ställa ut Hattai och iaf en uställning utanför Sverige,viltspår prov med Okami i öppen klass och ev också med Hattai beroende på hur säker hon känns till sommaren i spåret.

Hundlöpet ser vi fram mot som alltid och vi hoppas att även Velamsunddraget blir av även i år.

Har börjat träna grunder i nosework och hoppas kunna utveckla detta på kurs el tränings grupp.

Och lite ringträning lär det bli också förståss...;)