6. jan, 2019

Gratulerar Okami 9 år!

När jag hämtade Okami som valp i Tyskland märktes redan då vilken trogen kille han var då han knutit an väldigt till sin uppfödare.Han var inte skygg nej,men bara intresserad av att sitta i uppfödarens knä.Denna egenskap har han haft med sig genom livet , han väntar alltid på den som kommer efter på promenaden., han är inte så självständig ute om han inte hittar ngt att äta då kan han tappa hörseln...

Han är killen som står stadigt på jorden bara ingen kränker hans integritet.Han är trogen dem han älskar men även väldigt social med männsikor.Han brukar trycka sig mot främmande och pussar ävenpå dem och vill bli kliad på rumpan.

Och han gör kullerbyttor i gräset eller i snön när han är glad ;)

Han är polisen som inte gillar när andra hundar leker och stojar för mkt, skäller och har för hög energi.Ordning och reda ska det vara tycker Okami och han kräver respekt av andra hundar.

Han är en kille som det är svårt att stressa han tar det nästan alltid lugnt.Vem ligger påsidan och vilar medan matte klär på sig för promenad?Jo Okami ;)

Han imponerade på bonitation/mentaltestet i Polen då han inte vek en tum då han blev utsatt för hot av främmande då han stod uppbunden själv.Han ryggade inte en milimeter, och sen när samma person gick fram helt vanligt och hälsade var han helt okej med det.

Han är den som ser till att vi inte krockar med älgen i skogen han brukar ge ett skall och samtidigt göra ett hopp mot älgen för att skrämma bort den.

Och skulle ngn männsika vara hotfull mot matte markerar han med ett morr.

Okami har inte heller svikit mig en enda gång när vi varit på film/musikvideo inspelning alltid gjort sitt bästa .

Och mest av allt är han min bästa vän och Hattais partner!