29. dec, 2020

Filminspelning

Under hösten fick jag en förfrågan om hundarna kunde vara med i en film/serie och spela vargar.

Det var kort varsel bara ngn dag innan filmningsdagen men det lät spännande o något som skulle passa hundarna så tackade ja!

Okami o Hattai har nu båda erfarenhet o visat framtassarna framför kameran tidigare och jag vet vad dem troligen kan o inte kan vi har blivit ett bra team.

Ofta blir scenerna med hundar mer el mindre improviserade när man filmar.När vi var på plats fick jag frågan om hundarna kunde filmas ihop med skådespelarna när det först var sagt att dem skulle filmas enskilt..Det är inget nytt för hundarna och det funkade över förväntan!Men man vet inte till 100 procent hur hundar o människor funkar ihop o reagerar på varandra.Har tex filmat tidigare med hundrädda personer men under filmandets gång lyckas alltid hundarna bli vän med skådespelaren o tom bota en del hundrädska...

I den scen som var mest utmanande skulle hundarna springa efter/ikapp två skådespelare som sprang.Hundarna skickades mellan mig o en annan person och jag var slutmålet.Mellan mig o hundar var skådespelarna o jag stod brevid kameramannen med flera så jag syntes inte så bra men hundarna var jätteduktiga!

Okami skällde till vid ett tillfälle på en utav skådespelarna när dem sprang han tyckte nog att nu får det väl räcka då det var under den sista tagningen.

En skara med nyfikna människor hade samlats utanför det inhägnade området o en del hade hundar med sig.Hattai sprang fram till en utav hundarna efter en scen men hon kom snabbt till mig.

Inte heller på denna speciella plats hade hundarna problem att koppla av i pausen dem somnade båda två...

Vi hade en spännande o rolig dag då vi filmade med bla en mkt känd kvinnlig skådis samt platsen för dessa scener var mkt speciell!Är alltid försiktig med att avslöja för mkt innan filmproduktionen  är klart o offentlig.

Har fler bilder o mer att berätta men det blir senare.. 😉 det blir så spännande att se slutresultatet!